ons laatste verslag fietsreis Azie
Door: AnnetenPaul
Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul
28 Maart 2012 | Singapore, Singapore
Zaterdag 17 maart, Geen ontbijt bij vertrek dus voor het fietsen naar Lake Chini (27 km) eerst nog even naar een winkeltje in Maran om wat broodjes, cake en water te kopen. Daarna rond 08.30 uur op de fiets gestapt. De route ging over geheel secondaire wegen (nagenoeg geen verkeer) door heuvelachtig gebied, waarvan de laatste 6 km langs de rivier. Bij een steiger aangekomen en in en bootje gestapt (inc. bagage en fietsen) en dwars door de jungle gevaren naar resort Lake Chini. Deze tocht duurde ca. 1 uur, daar wij vast hebben gezeten in een kleine sluis. Schitterend was deze tocht. Om 12.00 uur aangekomen bij het resort. Mooie bungelow en mooi uitzicht over het meer. In de middag wat gelezen op de veranda en wat geluierd.
Weer: zonnig, warm. temp. ca. 30 graden.
Zondag 18 maart. Na het ontbijt om 06.15 uur vertrokken richting Pekan (71 km). De eerste 11 km ging over een heuvelachtige weg en door een schitterende omgeving. En daarna 60 km over een lange weg met weinig verkeer. Zeer eentonig. Gelukkuig waren er nu geen oliepalmplantages. Om 14.00 uur aangekomen in Pekan en in een koloniaal guesthouse geslapen.
Weer: zonnig/lichtbewolkt, warm, temp. ca. 30 graden.
Maandag 19 maart. Vroeg vertrokken (07.30 uur) gezien de afstand (95 km) naar Kuala Rompin. De hele route ging langs de highway nr. 3. Eentonig.
De bergen zijn nu hopelijk voorbij en het is over gegaan in lage begroeing. Regematig zien wij apen langs de weg. Om 14.30 uur aangekomen bij een luxe resort aan zee. Na het douchen nog even op het strand gelopen.
Weer: zonnig, daarna lichtbewolkt/zonnig, warm, temp. ca. 30-35 graden.
Dinsdag 20 maart. Vandaag gestartv naar Endau Rompin Nat. Park (ca. 75 km) en terug naar Kuala Rompin. Het was na 8km al erg heuvelig, klimmenn en dalen met stijgingsperc. tot 10%. Na 30 km hadden wij het wel gezien met het klimmen en zijn teruggereden naar het resort. Daarna wat gelezen en geluierd en een hotel geboekt in Singapore.
Weer: lichtbewolkt/zonnig, warm, temp. ca. 30 graden.
Woensdag 21 maart. Om 08.30 uur vertrokking naar Mersing via Tanjung Gemok (ca. 73 km). Reeds in het begin weer via highway nr. 3 (zeer veel verkeer) zo'n 22 km. Daarna weer over een mooie landelijke weg vlak langs de zee. Het was bloedheet en geen schaduwplekje te vinden. Rond 14.30 uur aangekomen in Mersing bij een redelijk hotel. Na het douchen eerst naar het reisburo om onze ferry-overtocht naar de Tioman eilanden te regelen. Wij blijven daar 2 dagen.
Weer: zon, bloedheet, temp. 30-35 graden.
Donderdag 22 maart t/m zaterdag 24 maart. Om 10.00 uur vertrokken met de ferry naar de Tioman eilanden. De tocht over zee duurde 2,5 uur. Aangekomen in een rustig resort met prachtige bungalow bijna boven het zeewater. Heerlijk 2 dagen geluierd, gelezen, gezwommen in zee en heerlijk gegeten. Zaterdag 24 maart om 11.30 uur weer terug met de ferry naar het vaste land (Mersing). Naar hetzelfde hotel van wo 21 maart, waar onze fietsen en overtollige bagage staat.
Weer: zonnig, zeer warm, temp. ca. 35 graden.
Zondag 25 maart. Om 07.40 uur vertrokken (na een slechte nacht en slecht ontbijt), Dus geen goed begin om te fietsen. Al na 30 min moeten wij schuilen voor een enorme hoosbui, welke 50 min aanhield. Daarna wederom gestart over een zeer heuvelachtige weg met stijgingen tot wel 9%. De zon liet zich goed zien en voelen. Tot zo'n 40 km ging het wel, maar de volgende 45 km reden wij ook over een heuvelachtige weg met vele klimmen tot zo'n 8%. Er was geen schaduwplekje te vinden en ook geen restaurants. Bloed heet werd het, zo'n 40 graden. Je begrijpt wel dat beide kaarsjes uitgingen. Wij waten totalloss na 84 km fietsen door oliepalmplantages.
Weer: eerst regen, daarna volop zon, temp. zo'n 40 graden.
Maandag 26 maart. Rond 07.40 uur vertrokken uit het resort richting Sg. Ringit (ca. 86 km). Rustige weg met weinig verkeer en af en toe wat klimmetjes tot 8%. Halverwege gestopt in Desaru om wat bij te komen en hebben taart gegeten (lunch). Daarna doorgefietst richting Sg Ringit. Om 14.30 uur aangekomen en redellijk hotel gevonden. In deze plaats weer 2 Nederlanders ontmoet en wij besluiten om moren met z'n 4 naar de overkant te varen (Singapore).
Weer: zonnig, warm, temp. 35-40 graden.
Dinsdag 27 maart.Na ontbijt om 08.30 uur vertrokken naar de ferry (zeer oude boot) ca. 17 km. Na 1,5 uur gewacht te hebben met deze oude kleine boot vertrokken naar Singapore (13 mensen en 6 fietsen aan boord). Flinke regenbui nog op zee gehad. In Singapore nog 29 km gefietst naar het hotel waar wij om 17.00 uur zijn aangekomen.
Weer: zonnig/bewolkt, temp. ca. 25-30 graden.
De komende 3 dagen gaan wij nog wat bezichtigen in Singapore en fietsdozen scoren/maken.
De totale fietsreisafstand in Maleisie bedroeg ca. 1956 km waarvan:
1 x autorit 34 km
1 x trein 96 km
1 x fietsen 1826 km
Wij zijn blij dat wij in deze 6,5 maand geen problemen hebben ondervonden en dat de fietsen zijn heel gebleven.
De door in het begin geschatte aantal km fietsen van een kleine 10.000 km is ruim 9250 km geworden (hierbij zijn ferryovertochten uiteraard niet meegerekend).
Wij vonden het altijd erg leuk om jullie reacties te lezen. Bedankt hiervoor.
A.s. zaterdag 31 maart hopen wij weer vaste voet te zetten in Nederland.
Allemaal tot ziens en hartelijke groet,
Annet en Paul
28 Maart 2012 - 14:54
Hans & Marianne:
Hoi Paul en Annet,
Het zit er voor jullie op! Een felicitatie waard, een prima prestatie. Het bleef leuk om elke week de verslagen te lezen en jullie foto's te bewonderen. En binnenkort weer aan het werk en de stofzuig.........:-). Groetjes Hans en Marianne -
28 Maart 2012 - 15:38
Nathalie En Emile:
als jullie nog even doorrijden zijn jullie op tijd voor de tour de France? Tot zaterdag! -
28 Maart 2012 - 16:45
EricenTrees:
Nu zit jullie tocht erop . Geweldige ervaring denken we, maar ook regelmatig erg afzien. Zijn blij dat alles goed is gegaan en jullie weer naar Zoetermeer komen.
Verheugen ons op de verhalen van jullie ervaringen.
Tot snel en een goede reis.
liefs Eric en Trees -
28 Maart 2012 - 17:37
Kees En Wil:
Hoi Annet en Paul.
Wat een prestatie. Nog gezellige dagen.En een goede reis terug.
Fijn jullie straks weer te zien.
Groetjes Kees en Wil -
28 Maart 2012 - 17:54
Johanna En Wubbo:
Hallo Annet en Paul,
Wij hebben met grote bewondering jullie verslagen gelezen. Heel erg bedankt dat jullie ons bijna live meegenomen naar streken waar we nauwelijks weet van hebben. We hebben er erg van genoten. Fijn dat jullie weer (bijna) thuis zijn en bovendien heelhuids. -
28 Maart 2012 - 18:43
Ineke En Hans:
Zes en een halve maand, waar blijft de tijd, voor mijn gevoel nog niet zo lang geleden zaten we met z'n allen in Maassluis te eten. Wat zullen jullie veel te vertellen hebben, en wat zullen jullie veel foto's hebben. We kijken uit naar 7 april. Geniet nog van de laatste dagen van jullie reis. Een hele goede thuisreis en we zien elkaar gauw.
Groetjes Ineke en Hans -
28 Maart 2012 - 19:58
Gerry En Arie:
Hoi Annet en Paul, dat was dus het laatste reisverslag. Eigenlijk is de communicatie op deze manier heel goed verlopen. We weten niet wat voor moeite jullie er voor hebben moeten doen, maar als internet er niet was geweest had je toch heel wat kaarten moeten versturen.Dan nu nog het laatste stuk en dan zijn jullie weer thuis. Moet toch ook wel weer een fijn idee zijn lijkt me. Gras maaien, de kikkers op tilt jagen, boodschappen doen, eten koken, weer aan het werk, nou ja, jullie zitten zo weer in het ritme van alle dag. Dan is het alweer terug kijken op een vakantie waar je weet ik hoe lang naar toe hebt geleefd. Alweer herinneringen. We wensen jullie tenslotte een goede thuisreis toe en we zien elkaar.
Groetjes Gerry en Arie
29 Maart 2012 - 06:45
Joke Bleeker:
Proficiat!! Wat een belevenis!
Geniet nog maar even van jullie 2 laatste dagen in Singapore. Goede vlucht! Wij zien elkaar ergens dit voorjaar met een gezellige bridge.
Hart. groeten, ook namens Sjoerd,
Joke Bleeker -
29 Maart 2012 - 14:37
Wil Van Delft:
Inderdaad, een felicitatie waard. Wat een reis, wat een kilometers op de fiets, wat een prachtige foto's; die reis vergeet je je leven niet.
Nog fijne laatste dagen in Singapore en een gezellige thuiskomst komende zaterdag.
Groetjes, Wil -
04 April 2012 - 06:47
Hettie & Joost:
Een beetje late reactie, maar om te zeggen dat wij jullie reis geheel hebben mee beleefd en genoten van het fotoalbum en verslagen.
Een geweldige prestatie, van harte en gauw tot ziens! -
16 Maart 2014 - 18:56
Bas:
Eindelijk dan van jullie avonturen genoten !
Spannende reizen...
Plezier van de spullen die jullie hebben gekocht in Batavia Stad ?
We zijn inmiddels weer helemaal om naar fietskleding.
Tot ziens en doe vooral leuke dingen.
Groet
Bas