vervolg fietsreisverslag Azie
Door: AnnetenPaul
Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul
16 Maart 2012 | Maleisië, Maran
Nog een paar verslagen en dan zit het er op.
Zondag 11 maart. Zijn om 07.30 uur vertrokken richting Jerantut (62 km). Vanaf het begin af aan was het klimmen en dalen geblazen (stijgingsperc. tot 15%). Zwaar. Gelukkig bleef de zon weg zodatwij niet teveel enrgie verloren door de zon. In het begin was er weinig verkeer op de weg, maar hoe verder de dag vorderde hoe drukker het werd. De tocht ging door het gebergte met vele oliepalmplantages. Rond 14.00 uur aangekomen in Jerantut en een redelijk hgotel gevonden. De volgende 2 dagen gaan wij naar het nat.park Taman Negara en kunnen wij dus uitrusten. Defietsen en overtollige bagage blijft in het hotel in Jerantut.
Opm.: Vermoedelijk was deze dag de zwaarste in Maleisie.
Weer: bewolkt, regenbui, niet al te warm, temp.max 25 graden.
Maandag 12 maart. Met de bus naar de jetti (=vertrekplaats boot)en om ca. 09.30 uur met de boot vertrokken naar Taman Negara, 3 uur varen. Hetwas lang genoeg, vooral toen het begon te regenen. Dehele verdere dag regen(in het oudste regenwoud). Goed resort gevonden, 's-middags in de regen met de boot naar een Orang Asli-dorpje en uitleg gekregen over het leven daar. 's-Avonds in het resort gegeten.
Weer:zwaarbewolkt, regen, temp. 25-30 graden.
Dinsdag 13 maart. 's-Morgens een wandeling gemaakt door de jungle (met gids) ca. 2 uur. Over 5 lange hangbruggen gelopen, daarna door de erg modderige jungle weer naar de rivier, waar de boot ons weer kwam ophalen voor de overtocht.'s-Avonds nog een video (film) bekeken over het nat.park en gegeten op een drijvend restaurant.
Weer:'s-morgens droog, bewolkt,'s-middags regen, temp.25-30 graden.
Woensdag 14 maart. Met de bus om 09.30 uur weer vertrokken naar Jerantut om onze fietsen en overtollige bagage op te halen.Daarna gestart met de fietstocht naarde Tekam Plantage. In het begin de derailleur van Annet haar fiets laten controleren en afstellen en een remkabel laten vernieuwen. De fietstocht bedroeg 35 km.Om 14.30 uur aangekomen in een luxe resort (hadden wij al 3 dagen geleden gereserveerd).
Hier blijven wij 2 nachten.
Weer: bewolkt, 's-middags lichtbewolkt met wat zon, daarna regen, temp. 25-30 graden.
Donderdag 15 maart.'-Morgens wat in het park gefietst en 2 kwekerijen bezocht. De hele dag verder geluierd en in een boek zitten lezen.
Weer: bewolkt, af en toe zon,in de middag regen, temp. 25 graden
Vrijdag 16 maart.Vroeg gestart voor een tocht naar Maran. (65 km). Het was neveligmaar gelukkig droog. De rit ging door allerlei plantages en langs een mooie Hindoe-tempel. De weg was lichtheuvelig. Rond 12.30 uur aangekomen in Maran en naarde receptie van een golfresort gefietst voor de sleutel van de bungalow.Receptie gesloten tot 14.45 uur. Dit betekende dus 2 uur wachten.Om 15.00 uur kwamen de mensen van de receptie. Daarna weer teruggefietst naar de bungalow. Geen handdoeken, geen drinkwater, geen toiletpapier, geen warmwater en even vergeten schoon te maken.
Weer:"s-morens nevelig en bewolkt en vanaf 10.00 uur zonnig en warm, temp.25-30 graden.
Wat leuk dat er weer vele reacties waren en fijn dat het in Nederland ook een beetje voorjaar aan het worden is.
Wat ons betreft tot het volgende verslag.
Hartelijke groet,
Annet en Paul
P.S. Wil G.Wanneer staat de O.K.geplanned. In iedergeval sterkte.
16 Maart 2012 - 10:16
Jacq. & Herbert:
Jeetje jongens, kunnen jullie straks nog wel aarden in dit kleine, grijze, vlakke landje.... Heerlijk die vrijheid al rondfietsend! Geniet er nog even van!!
Kus, Jacq. & Herbert. -
16 Maart 2012 - 11:55
Eric En Trees:
Lieve mensen wat een tochten maken jullie. Beschikken nu zeker over een Top conditie.
Zal weer vreemd zijn in Nederland, weinig klimmen, maar het wordt hier wel al voorjaar.
Geniet nog van de laatste weken.
Ook weer leuk om jullie straks weer te zien.......
greoetjes -
16 Maart 2012 - 14:44
Hoi Paul & Annet,:
Knap vervelend als na 65 km peddelen door een heuvelachtig landschap in een bungalow de meest standaard zaken niet voorhanden zijn. Nog even volhouden die laatste loodjes! Hans & Marianne -
17 Maart 2012 - 18:09
Wil Van Delft:
Hallo Annet en Paul. Leuke verslagen en wat een ervaringen. Ja, het zal vast weer wennen zijn om thuis te zijn, maar ook dat went snel. Nog fijne laatste weken en kom gezond weer thuis. Groetjes. -
18 Maart 2012 - 11:23
Wil Groenheijde:
Hoi Annet,
Sorry, dat ik je lastig val met mijn perikelen, maar ik wilde even jouw mening horen. Ik heb afgelopen maandag van Anneke Jaarsma gehoord, dat zij de knobbel op haar voet heeft laten behandelen door Dr. Steenmeijer in Bronovo. Hij heeft alleen de knobbel afgeschaaft, dit gaat poliklinisch, daarna drukverband en naar huis. Ik ben inmiddels ook bij Dr. Steenmeijer geweest en hij zag niet in, waarom ik die andere (doorzagen bot enz.) operatie zou moeten ondergaan, omdat hij mijn botstructuur goed vond en het bot van mijn grote teen niet dusdanig scheef op de voet staat. Dit is wel een heel ander verhaal, 3 a 6 maanden revalideren of binnen ongeveer 2 weken weer alles kunnen doen!!!! Ik zal Dr. Langendijk uiteraard naar zijn beweegredenen vragen. Misschien preventief? Uiteraard gaat mijn voorkeur naar de behandeling uit van Dr. Steenmeijer, indien nodig kan die andere operatie altijd nog. Ik heb alleen last van drukpijn op de knobbel met het dragen van schoenen. Wat denk jij?
Het zit er al weer bijna op voor jullie, wij zullen blij zijn je weer te zien en spreken!
Groetjes ook van het team,
Liefs Wil
19 Maart 2012 - 07:39
Nathalie En Emile:
Hoi Pap en mam,
voorjaar zeker weer begonnen, aan de eerste keer grasmaaien zal ik niet ontkomen. Hebben jullie nog wensen voor thuis zodat ik op voorhand alvast wat boodschappen kan halen?
Nathalie en emile -
24 Maart 2012 - 11:43
Rob En Wilma:
Hoi Paul & Annet,
Indrukwekkend verslag weer van jullie fantastische tocht.
Het zit er nu - als ik dit schrijf - echt bijna op, over een week zijn jullie alweer thuis. Hele goede thuisreis gewenst en Emille moet inderdaad ( haha) het gras maaien.
Groetjes
Rob en Wilma