vervolg fietreisverslag Azie - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu vervolg fietreisverslag Azie - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu

vervolg fietreisverslag Azie

Door: AnnetenPaul

Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul

18 Februari 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hallo allemaal,
Hier zijn wij weer, maar nu vanuit Maleisie.
Zondag 12 febr. Daar in het egen hotel(in Trang) ineens geen ontbijt was te verkrijgen zijn wij naar een ander hotel gefietst. Rond 08.30 uur vetrokken richting Thung Yao (ca. 72 km). De eerste 18 km langs een drukke weg, daarna weer over secondaire wegen. Deze tocht was zeer afwisselend, dus niet alleen oliepalm- en rubberplantages, maar ook pen ruimtes met vee- en akkerbouw. Na 30 km naar een wateral gefietst met een zware klim van ca. 12%. Na bezoek aan de waterval doorgefietst naar Thung Yao. Het was deze dag net zo zwaar, daar het weer wisselend bewolkt was met af en toe wat zon, wat regenbuitjes (miezerregen) en een betere temperatuur van ca. 25 graden. Rond 14.30 uur aangekomen bij het gueshouse (het enige onderkomen in dt dorpje). Wel de gehele dag serke tegenwind
Maandag 13 febr Het ontbijt werd geserveerd op het terras van onze bungalow. Daarna om ca. 07.40 uur vertrokken naar Pak Bara (ca. 68 km). Het was lichtewolkt/zonnig toen wij vertrokken, maar het werd al snel geheel zonnig. De hele rit ging over heuvelachtig terrein met af en toe wind mee of tegen. Halverwege de rit ng even langs een brilenwinkel, daa Annet een neusvleugeltje van haar zonnebril was verloren. Snel hersteld. Rond 12.30 uur aangekomen in een keurig resort aan de boulevard van Pak Bara. 's-Middags wat gegeten aan het strand en veder geluierd.
Weer: lichtbewolkt/zonnig, warm, temp. ca. 30 graden.
Dinsdag 14 febr. Om 8.10 uur vertrokken richting Satun (ca. 60 km). Nagenoeg de gehele route langs zeer drukke weg gefietst. Net interessant. In Satun nog even Annet haar zonnebril opnieuw laten hersellen (eerste keer was schroefje afgebroken). Om 13.30 uur aangekomen in Satun en alvast de boottickets gekocht vor de overtocht naar Langkawi (Maleisie).
Weer: zonnig, warm, temp. 30-35 graden.
Woensdag 15 febr. Na het ontbijt van 06.30 uur om 07.15 uur vertrokken richting ferry naar Maleisie (ca. 11km). Om 09.45 uur vertrok de ferry (hovercraft) richting Langkawi. We mochten niet buiten op het dek zitten. Rond 11.00 uur aangekomen op Kuah (ferryterminal Langkawi). Daarna nog ca. 24 km naar een schitterend strand gefetst en een resort gevonden met bungalows, welke uitzicht hebben op strand en zee. Wij ziten zo'n 15 meter van het strand en hebben heerlijk in zee gezwommen. 's-Avonds heerlijk wat gedronken op het terasje van de bungalow en genoten van de ondergaande zon. Wij blijven 2 dagen op dit eiland.
Weer: zonnig, wind, warm, temp. ca. 30 graden.
Opmerking (algemeen).
De reisafstand in Thailand bedroeg totaal 3789 km bestaande uit:
2 x trein (Ayuthaya-Bangkok en Bangok-Phetchaburi) totaal 199 km en
1 x fietstafstand totaal 3590 km.
Donderdag 16 febr. Rond 09.30 uur gestart voor een fietstochte rond he eiland Langkawi (ca. 67 km). Na 10 km besloten het tochtje af te breken en door te fietsen naar de kabelbaan, welke ons naar de hoogste bergtop van Langkawi bracht, helaas was het niet helder. aarna naar de 7 bronnen gefietst (bronnen waren bijna leeg) en naar de waterval klein stroompje). Na de lunch doorgefietst naar een klein strandje. Hierna weer terug naar onze bungalow, aankomst ca. 17.45 uur. Even in de zee gezwommen, gedouched en daarna gedineerd.
Weer: zonnig, warm, temp. 30-35 graden.
Vrijdag 17 febr. Doordat wij ons 1 uur hadden verslapen (vergeten de tijd van de wekker te verzetten naar Maleisie-tijd) gingen wij na het ontbijt wat gehaast weg. Direct daarna 6 km verkeerd gefietst. Door het verslapen en teveel omrijden misten wij natuurlijk de ferry van 10.00 uur. De volgende fery ging pas om 11.30 uur. Wachten dus. Na uiteindelijk met de ferry gearriveerd te zijn op he vaste land (ca. 13.00 uur) begonnen wij nog aan een fietstocht van 50 km naar Alor Setar. De route ging 25 km vlak langs zee met veel tegenwind. Tijdens de lunchstop om 13.30 uur kwamen wij aan de praat met een Maleisier. Hij wilde wat Enges praten en wilde perse nze lunch betalen. Weigeren mocht niet (dus toch nog een meevaller op deze dag) Uiteindeijk om 17.30 uur geariveerd bij hotel in Alor Setar.
Weer: zonnig, warm, veel tegenwind, temp. ca. 30 graden.
Zaterdag 18 febr. Zonder ontbijt vertrokken (was niet mogelijk, wel een broodje gekocht bij een supermarkt) richting Penang (ca. 10 km). Rond 10.00 uur een eettentje opgezocht om wat te eten, daarna doorgefietst tot aan de rivier bij Pantai Merdeka en overgebracht met een klein bootje. Na aankomst aldaar wat gegeten en gedronken, toen doorgefietst richting de ferry naa Georgtown (eiland Penang). Goed hotel gevonden om 16.00 uur. Het was wel een zware dag, niet dor het fietsen maar door de warmte.
Weer: zonnig, wam, temp. 30-35 graden.

Bedankt weer voor de reacties en tot het volgende verslag.

Hartelijke groet,

Annet en Paul

Opm.: Willen de volgende families hun emailadres sturen naar ons gmailadres: (annet.en.paul.hippe@gmail.com)

*fam. Verhoeks
* fam. Haitjema
* fam. Walters
* fam. Van Delft

• 18 Februari 2012 - 15:47

Kees En Wil:

Hoi Annet en Paul.
    Heel leuk om iedere week je verslag te lezen Paul. Als jullie thuis komen heb je een heel boekwerk, ook leuk om zelf weer terug te lezen. We vertelden het onze buren, Kees zou een verslag aan hun door sturen. De reis gaat nu wel op schieten. Geniet er nog van.
    Groetjes Kees en Wil

• 18 Februari 2012 - 16:10

Hettie & Joost:

Hallo AnnetenPaul,
    Geweldig om jullie te volgen hoor!
    Lekker warm lekker fietsen. We vragen ons wel af of jullie inmiddels op de velgen rijden. Geen lekke banden geen gebroken ketting, wel een defectje aan de zonnenbril?! Knap hoor!
    We kijken uit naar jullie volgende verslag met foto's natuurlijk.
    Goeie reis.

• 18 Februari 2012 - 22:59

Hans & Marianne:

Hoi Paul & Annet,
    3590 km in Thailand fietsen in die warmte: petje af! Blijft leuk om te lezen jullie gedetailleerde reisverslagen. Tot volgend weekend! Groetjes H & M

• 23 Februari 2012 - 07:47

Nathalie En Emile:

Hoi Pap en mam,

weekje wintersport was heerlijk, nu beide weer aan het werk wat snel went. Lees/kijk met veel plezier naar de reisverslagen en foto's. Weer in Nederland is droevig (regen en somber). Huis staat er nog prima bij. Over een 5 tal weken weer thuis, kom jullie gezellig ophalen met nathalie en imperiaal.

Kus Nathalie en Emile

• 23 Februari 2012 - 21:06

Nico En Gerry:

Hallo Paul en Annet,

Wat een reis! Jullie zijn doorzetters.
    Leuk om alle verslagen te lezen.

Veel plezier en mooie tochten nog.

Lieve groeten,

Nico en Gerry