vervolgverslag fietsreis Azie
Door: AnnetenPaul
Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul
07 Januari 2012 | Thailand, Hua Hin
Hartelijk dank voor alle reacties op onze verslagen. Het doet ons goed om regelmatig contact te hebben met Nederland.
Dinsdag 27 dec. Om 07.15 uur vertrokken nadat wij eerst op de kamer hadden ontbeten richting Chai Nat (ca. 82 km). Het eerste gedeelte was leuk langs de rivier Chao Prao, het 2e gedeelte was minder interessant, t.w. lange eentonige wegen en het 3e gedeelte was weer leuk langs de rivier Chao rao om te fietsen. Rond 15.30 uur aangekomen in Chai Nat en goed hotel gevonden.
Weer: zonnig, zededr warm, temp. 25-30 graden.
Woensadg 28 dec. Rustig gestart na ontbijt om 08.30 uur naar Sunburi (ca. 60 km). Leuke route langs de rivier en door diverse dorpjes. Gelukkig maar een paar aggressieve honden ontmoet. In Sunburi aangeekomen om ca. 14.15 uur en goed hotel gevonden. Annet haar bril gesneuveld bij het afzetten van de fietshelm. Reservebril gelukkig aanwezig. Morgen wacht ons een pittige tocht naar Ayutthaya (ca. 100 km) en willen daar 2 nachten blijven en op oudjaarsdag doorreizen naar Bangkok.
Weer: zonnig en warm, temp. 25-30 graden.
Opm.: In tegenstelling tot eerdere plaatsen is hier wel gedacht aan feestverlichting.
Donderdag 29 dec. Vroeg ontbeten en vroeg gestart om 06.45 uur gezien de afstand en de warmte. Geen bijzondere rit. Bij 60 km een oud liggend Buddha-beeld van 23 mtr lengte bezocht. Dit beeld dateert nog van voor 1475. Rond 15.30 uur aangekomen in Ayutthaya en goed hotel gevonden. Morgen de oude stad bezoeken en bus en/of trein regelen naar Bangkok op zaterdag 31 dec 2011.
Weer: zonnig en zeer warm, regelmatig op de fiets wind mee, temp. 30 graden.
Vrijdag 30 dec. De hele dag in Ayutthaya de oude monumenten bezocht, sommige waren nog in redelijke staat. 's-Morgens eerst naar het station geweest om de juiste informatie te verkrijgen betreffende de treinrit naar Bangkok. Geen probleem, de kosten per fiets Bht 90 en per persoon Bht 15. Vanavond internetten om hotel te zoeken in Bangkok. De ateroverlast in Ayutthaya was gelukkig voorbij, in het oude gedeelte van de stad stond het water zeker 50 cm hoog (afscheiding nog goed te zien - zie foto).
Weer: zonnig, zeer warm, temp. 30 graden.
Zaterdag 31 dec. Goed ontbeten en daarna rustig aangefietst naar station (ca. 3 km). De trein vertrok pas om 11.00 uur en moesten 1,5 uur wachten. Wij werden geholpen met het sjouwen van de fietsen en bagage in de trein. De wagon waarin wij zaten met de fietsen was ruim, de overige wagons van de trein puilden uit met mensen. Om 12.45 uur aangekomen in Bangkok en ca. 10 km gefietst naar het besproken hotel. Goed hotel. De fietsen staan bij ons op de kamer. Vanaovond gaan wij naar een feestgebied in Bangkok waar rond 24.00 uur het aftellen begint naar het jaar 2012 (2555). Speciaal om dit mee te maken.
Weer: zonnig, warm, temp. rond de 30 graden.
Zondag 1 jan t/m dinsdag 3jan. Het zag zwart van de mensen bij de aftelling. Om 24.00 uur vuurwerk en muziek. De stad is rondom het uitgaansleven zeer rijk verlicht. Opmerkelijk was dat er geen ongeregeldheden waren op straat.
Opm. In Bangkok is weinig meer te merken betreffende de wateroverlast.
Bezoek gebracht aan het koninklijke paleis en de Wat Pho, treinreisje gemaakt naar Maha Chai (vissersdorpje), fietstochtje door Chinatown (op gehuurde fietsen van Covan Kessel) gemaakt. Deze dagen in de Thaise bevolking ook vrij, wat betekent dat overal zeer druk is.
Weer: zonnig, lichtbewolkt, zeer warm, temp. 30-35 graden.
Woensdag 4jan. Vroeg vertrokken op de fiets naar het station (ca. 11 km), daarna de fietsen in de trein naar Phetchaburi en rond 16.30 uur aangekomen en zeer goed hotel gevonden. 's-Avonds heerlijk op buitenterras gegeten met live-muziek.
Weer: lichtbewolkt/zonnig, warm, temp. 30-35 graden.
Donderdag 5 jan. Rustig gestart en na ontbijt rustig gelopen naar museum en koninklijk paleis (liepen nu geen aggressieve honden maar apen). Na dit bezoek nog een paar tempels bezocht en geeindigd bij ander paleis, daarna doorgefietst naar Cha-Am (ca. 45 km). Rond 16.30 uur aangekomen.
Weer: zonnig, heet, lichte tegenwind, temp. 30-35 graden.
Vrijdag 6 jan. Rond 09.30 uur vertrokken uit Cha-Am richting Hua Hin. Een rustige weg met tropische temperaturen. Rond 12.00 uur aangekomen in een zeer toeristisch plaatsje Hua Hin. Zeer veel westerlingen.
Weer: zonnig, heet, temp. 35 graden
Zaterdag 7 jan: Het zomerpaleis bezocht (ca. 20 km buiten Hua Hin)op de fiets en oud station uit 1910 en het Sofitel bezocht (hier zijn opnamen gemaakt voor de film
Killing Fields) en daarna nog even naar het strand geweest (Annet is zelfs in zee geweest).
Weer: zonnig, heet ('s-morgens om 09.00 uur reeds 30 graden).
Hartelijke groeten uit een heet en zonnig Thailand,
Annet en Paul
07 Januari 2012 - 13:13
Eric En Trees:
ha Annet en Paul.
Lijkt me niet lekker fietsen met zulke hoge temperaturen. Maar het went denk ik wel als ik de verslagen zo lees.
Nu zijn jullie alweer over de helft van jullie reis, tijd vliegt.
Geniet er nog van! liefs -
07 Januari 2012 - 13:52
Arie En Gerry:
Fijn dat we weer even een stukje
reisverslag konden lezen, na 26.12 vorig jaar niets meer gehoord (alleen
sms kontakt) is dit weer een geruststelling. Bril weer laten repareren in Bangkok Annet? Temperatuur lijkt me wel aan de hoge kant voor een lekker fietsweertje.
Denk nog even terug aan ons fietstochtje in Giethoorn, waar Arie
het aardig te kwaad had met de temperatuur van plus 30 graden.
Volg jullie op de voet en ben benieuwd of jullie nog naar het olifantenkamp zijn geweest.
Mooie foto's Annet. Veel plezier en
tot mails.
Lieve groet, Arie en Gerry -
07 Januari 2012 - 14:50
Hans & Marianne:
Hoi Paul & Annet,
Prachtige foto's weer! Goed dat jullie voldoende tijd hebben om naast het fietsen zo veel moois te zien. Pff 30 tot 35 graden is wat te veel van het goede. Hier wil de winter maar niet op gang komen: na 3 dagen storm en veel regen blijft de temp steken op 9 a 10 graden. In Groningen en Friesland hebben ze moeite om de voeten droog te houden!
Groetjes Hans & Marianne -
07 Januari 2012 - 16:01
Ineke En Hans:
Hoi Annet en Paul,
Leuk om weer wat van jullie te horen, dit stuk van de reis is voor ons heel bekend. Vanaf Sunburi hebben wij alle door jullie bezochte plaatsen ook gezien. De treintocht hebben wij ook meegemaakt, wat een prijs een rib uit je lijf. Ook de fietstocht door china- town hebben wij gedaan, ook bij Co van Kessel. Wij vonden het een belevenis, hebben jullie het laatste stuk ook met een longtail gedaan?
Gelukkig dat jullie weinig merken van de wateroverlast. Wij hadden dat ook toen we in 2005 in sjangmai waren, op veel muren stond een streep met daarbij een stukje (thaise) tekst, en verder zag je heel weinig meer. Heel veel groetjes en veel plezier
Ineke en Hans -
11 Januari 2012 - 12:26
Nathalie En Emile:
Hoi Pap en mam,
normale leven is hier weer gestart, feestdagen overleefd en denk dat er wat mis is met de wasmachine (krimpt de kleding of groeit het lijf??). Bekende foto's van de oude hoofdstad van Thailand, alhoewel het me meevalt wat de schade van het water is. Nu op richting zuid Thailand om de grens over te gaan richting Maleisie en het laatste gedeelvan de trip af te maken. Jullie huis staat er nog prima bij, planten staan goed en post valt reuze mee. Wij beginnen ons alvast op te maken voor de wintersport alhoewel dit nog wel even duurt (met wat leuks in het vooruitzicht zijn de drukke weken wat milder).
A.s. zaterdag weer lekker voetballen en Nathalie op zondag weer naar de sporthal voor badminton.
Veel plezier en tot horens
Nathalie en Emile -
12 Januari 2012 - 09:21
Rob En Wilma:
Hoi Paul en Annet
Weather seems to be very hot. Toen wij in Thailand waren en fietsten met Co van Kessel zeiden ze al, er zijn hier 3 weertypes, rather hot, hot en very hot.
In elk geval herkenbaar, mooie foto's weer en leuk om verslag te lezen, juist omdat we een (groot) deel van dit traject ook gedaan hebben.
Hier duiken we het weekend een heel klein beetje de winter in, althans er wordt wat nachtvorst voorspeld. Kijken alweer uit naar jullie volgende verslag
Groetjes, Rob en Wilma -
15 Januari 2012 - 08:39
Claudia Vd Toorn:
Hoi Annet en Paul,
Ik heb jullie gevonden , ik hoorde van Mary van deze site.
Machtig om het allemaal te lezen.
En wat zien jullie een mooie dingen.
Ik heb in mijn nachtdienst alle verslagen gelezen, en vanaf nu blijf ik jullie volgen.
Groet Claudia