vervolg fietsreis Azie - Reisverslag uit Nakhon Sawan, Thailand van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu vervolg fietsreis Azie - Reisverslag uit Nakhon Sawan, Thailand van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu

vervolg fietsreis Azie

Door: AnnetenPaul

Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul

26 December 2011 | Thailand, Nakhon Sawan

Hallo allemaal,

Wij hopen dat jullie van een goede kerst genieten en/of nog genieten. Wij hebben het kerstgevoel niet, daar er in Thailand weinig aangedaan wordt.

Dit zal het laatste verslag worden in 2011.

Zaterdag 17 dec. Goed uitgeslapen en uitstekend ontbeten. Daarna een aantal tempels bezocht op de fiets in Chiang Mai. Rond 12.15 uur vertrokken voor de rit naar Lamphun (32 km).
Een makkelijke etappe. Nagenoeg de hele rit naast de rivier Ping gefietst met vele viskwekerijen. Verder die dag geen bijzonderheden. Eenvoudig onderkomen gevonden en uitstekend gedineerd.
Weer: lichtbewolkt/zonnig, warm, temp. 25-30 graden.
Zondag 18 dec. Rustig gestart, ontbeten op de kamer(daar er geen ontbijtmogelijkheid aanwezig was hebben wij inkopen gedaan bij 7-eleven, broodjes, kaas en yoghurt en jus d'orange) en daarna 2 tempels bezocht in Lamphun. Pracht en praal in zeer goede staat. Rond 10,30 uur begonnen aan onze etappe naar Ban Hong (ca. 46 km). Het was warm en drukkend (hoe zuidelijker wij komen hoe warmer). De rit was niet al te moeilijk en ging door landbouwgebied. Halverwege de etappe werd het wat heuvelachtig. Om ca. 14.00 uur aangekomen in Ban Hong en een goed hotel gevonden. Na ons opgefrist te hebben zijn wij nog het stadje ingegaan.
Weer: zonnig en zeer warm, temp. 25-30 graden.
Maandag 19 dec. Gezien het aantal kilometers van deze dag (ca. 71 km) zijn wij tijdig vertrokken om 08.45 uur. De rit was niet al te zwaar ondanks de heuvelachtige omgeving. Het was constant licht klimmen en dalen. Rond 14.30 uue aangekomen in Li en onderkomen gevonden in bungalow. Daarna naar het dorpje gefietst en daar goed gegeten. Weer geen ontbijtmogelijkheid, dus weer boodschappen bij 7-eleven gedaan. In deze omgeving zijn er nauwelijks toeristen, aangezien er weinig te beleven valt. Morgen wacht ons weer een heuvelachtige weg met wat klimmen en dalen.
Weer: zonnig en warm, temp. 25-30 graden.
Dinsdag 20 dec. Rustig gestart, eerst ontbeten en ca. 08.45 uur op de fietst gestart. De rit naar Thoen is maar 55 km. Het begon met een lichte klim c.q. vals plat van ca. 20 km, daarna afdalen (regelmatig zelf trappen om te dalen). De omgeving was heuvelachtig met vele bossen. Rond 13.00 uur aangekomen in Thoen en een keurig hotel gevonden, waar zij ook 's-avonds zullen gaan eten.
Opm.: Het valt op dat er veel agrressieve honden in Thailand loslopen. Dus extra blijven opletten.
Weer: zonnig en warm, temp. 25-30 graden.
Woensdag 21 dec. Wederom rustig gestart voor een rit van 66 km naar Thung Saliam. Direct na 6 km begon er een klim van ca. 5 km (stijgingsperc. 6%-12%0 gevolgd ddor een afdaling van 5 km. De weg was goed en wij reden door de heuvels met klimmen en dalen. Rond 14.15 uur arriveerden wij in Thung Saliam en na wat gedronken te hebben zijn wij naar de beroemde Wat Thung Saliam gefietst. 's-Avonds goed gegeten (pizza) vlak bij de markt.
Weer: zonnig en warm, licht windje, temp. 25-30 graden.
Opm.: Met deze etappe zijn wij nagenoeg uit de bergen en de volgende ritten tot Bangkok zijn over het algemeen vlak.
Donderdag 22 dec. vertrokken om 08.30 uur richting Old Sukhotai (56 km). Het landschap is wat minder gevarieerd, vlakke weg met af en toe vals plat. Voor het eerst geen klimmen en dalen. Aankomst in Old Sukhotai om 12.30 uur. Verblijven nu in een bungalow. Morgen is een rustdag en gaan wij het historisch park bezoeken.
Weer: zonnig/lichtbewolkt, temp. 25 graden.
Vrijdag 23 dec. Heerlijke dag. Uitgeslapen, luxe ontbeten, geluierd en slechts 20 km gefietst door het historisch park. Prachtig weer. Morgen gaan wij er weer tegenaan, ca. 90 km richting Kamphaeng Phet.
Weer: zonnig en warm, temp. 25 graden.
Zaterdag 24 dec. Weer vroeg opgestaan (05.45 uur) en rond 07.15 uur (na het ontbijt) vertrokken richting Kamphaeng Phet. De weg was uitstekend, af en toe vals plat, de omgeving niet bijzonder (wel langs vele rijstvelden). Na ca. 75 km wederom een historisch park bezocht (ruines), maar ja toch wel apart. Rond 16.30 uur aangekomen in Kamphaeng Phet en totaal 91 km gefietst. Wat betreft kerstsfeer is hier weinig aanwezig. Wij gaan vanaond goed eten in een luxe restaurant (ons kerstdiner).
Weer: licht bewolkt en af en toe zon, temp. 25-30 graden.
Zondag 25 dec. Geen kerstgevoel. Gestart 0m 07.15 uur naar Kanu Woralaksabui (ca. 78 km). Het eerste ge4deelte tot ca. 40 km was niet interessant. Drukke weg met weinig bijzonderheden. Bij 20 km gearriveerd bij een rietsuikerfabriek, gevraagd om bezichtiging, echter niet mogelijk. Na 40 km werd het wat prettiger om te fietsen, zeer rustige weg door fruitgebied. Rond 13.45 uur aangekomen in Kanu Woralaksabui en een leuk resort gevonden met bungalow en een restaurant aan de rivier Ping. Hier in Thailand werkt men gewoon door met kerst.
Weer: Zonnig, temp 25 graden.
Maandag 26 dec. Eerst ontbeten op het terras aan het water en daarna vertrokken om 07.45 uur voor een rit naat Nakhon Sawan (65 km). Het eerste gedeelte van deze rit (ca. 30 km) fietsten wij door een mooi landelijk gebied over kleine wegen (soms gravel). Het nadeel van deze kleine wegen is dat er veel aggressieve honden op je afkomen (zelfs op 1 moment 8 tegelijkertijd). Schreeuwen en de dazzer gebruiken helpt. Het 2e gedeelte van de rit was over een rustige provenciale weg, echter minder interessant. Om 13.30 uur aangekomen in Nakhon Sawan aangekomen en snel een eenvoudig maar schoon hotel gevonden.
Opm.: geen kerstboom gezien.
Weer: zonnig, veel tegenwind, warm, temp. 25 graden.

Bedankt weer voor alle leuke reacties en allemaal een gezellig oudjaarsavond toegewenst.

Hartelijke groet,

Annet en Paul

• 26 December 2011 - 13:16

Pieter En Lora:

Hai Annet en Paul, Zo ongeveer halverwege, wat een afstand afgelegd!
    Een hele mooie jaarwisseling, in Bangkok? En een heel goed en gelukkig 2012!liefs en groetjes.

• 26 December 2011 - 18:43

Trees En Eric:

Gaat allemaal lekker zo te lezen prachtige foto's geeft een goed beeld van waar jullie zijn.
    Voor over een paar dagen een mooie jaarwisseling wellicht dat ze die daar wel vieren met veel vuurwerk etc.
    Een gezond en sportief 20112 toegewenst van ons uit dit kikkerlandje en nog een hele goede reis/fietstocht!!

Trees en Eric

• 26 December 2011 - 22:42

Paul Bruin:

Hallo Annet en Paul,

Ik lees met erg veel plezier jullie reisverslagen, wat een geweldige reis maken jullie! Jammer dat de kerst zo ongemerkt voorbij is gegaan maar hopelijk wordt dit met de nieuwjaarsviering goedgemaakt!

Nog een fijne reis en goed verloop van jullie reis gewenst en ik kijk uit naar het volgende reisverslag!

Groeten,
    Paul

• 27 December 2011 - 08:50

Hans & Marianne:

Hoi Paul & Annet,
    Knap waardeloos die agressieve honden; blaffende honden zouden niet bijten, maar toch maar geen risico nemen. Goed dat jullie die dazzer hebben! 2e kerstdag was hier met een zonnetje en 11 graden lenteachtig. Een goede jaarwisseling gewenst!

• 27 December 2011 - 11:00

Lya En Eric:

Lieve Annet en Paul,
    Wij krijgen door jullie verslag wel kriebels en de wens ook weer eens in die bekende warmte te fietsen. Blijf genieten en ga gezond het nieuwe jaar in. Jullie zijn nu bijna op het spoor dat wij al kennen. Heel veel goeds toegewenst van ons beiden en een dikke tuut
    Lya en Eric

• 27 December 2011 - 20:57

Martin En Elly:

Lieve Annet en Paul,
    We wensen jullie een goed en gezond 2012 en hopen dat jullie maar mogen blijven genieten van jullie mooie reis.

Liefs, Martin en Elly

• 28 December 2011 - 09:31

Toet:

Sportievelingen, de helft zit er op.
    Ik hoop dat jullie nog een goed vervolg krijgen. De beste wensen en vooral een goede gezondheid voor 2012.

• 28 December 2011 - 17:45

Joke Bleeker:

Gelukkig hebben jullie dit dagboek achter de hand voor later!
    Vroeger in Portugal hadden wij ook veel last van agressieve honden - niets voor mij! Een heel goede jaarwisseling met w.s. wel wat vuurwerk! Wij vetrekken naar Port. Rest lezen wij na terugkomst. Liefs van ons beiden, Joke - en nog heel veel plezier op deze sportieve en ondernemende reis!

• 31 December 2011 - 13:28

Lieve Annet En Paul:

Wij wensen jullie al het goede voor 2012 en geniet nog even van deze bijzondere reis.
    Groetjes Peter, Diana Joost en Joep

• 31 December 2011 - 16:39

Joost En Hettie Bos:

Hallo vrienden in den vreemde. Vanuit een regenachtig Holland wensen wij jullie een héééél gelukkig 2012.

Bedankt voor jullie reisverslagen en de mooie foto reportage van het afgelopen jaar.

Nogmaals heel veel voorspoed.

Joost en Hettie

• 01 Januari 2012 - 09:11

Ineke En Hans:

Hoi Annet en Paul,
    Hartelijk dank voor jullie nieuwjaars wensen via sms. Ook voor jullie allerbeste wensen. We herkennen heel veel in jullie verslag en fotos. Erg leuk, doordat we er zelf geweest zijn weten we ongeveer wat jullie meemaken. We zijn heel benieuwd hoe de situatie in Bangkok is, op het moment dat ik dit type zijn jullie daar. We kijken vol spanning uit naar jullie volgende bericht.
    Ineke en Hans

• 01 Januari 2012 - 09:52

Nathalie En Emile:

Hoi Pap en Mam,

nogmaals.. Happy New Year. De jaarwisseling is in Nederland rustig verlopen. De feestdagen zijn voorbij en wij duiken weer het normale leven in. Veel plezier met de fietstocht en hopelijk ondervinden jullie geen last van de overgebleven waterschade.

Groet,

Nathalie en Emile

• 01 Januari 2012 - 10:37

Jan En Wil Van Delft:

Hallo Annet en Paul, een heel gelukkig nieuwjaar. Wat een mooie reis maken jullie en wat een schitterende foto's.
    Groetjes.

• 02 Januari 2012 - 13:00

Nico En Gerry:

Alle goeds voor 2012!

Wat een mooie plaatjes, allemaal. We zijn steeds benieuwd, wat er komen gaat! Wat zien en doen jullie veel!!

Veel fiets plezier verder en een goede reis.

Alle liefs,

Nico en Gerry