vervolg fietsreis - Reisverslag uit Jianshui, China van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu vervolg fietsreis - Reisverslag uit Jianshui, China van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu

vervolg fietsreis

Door: AnnetenPaul

Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul

11 November 2011 | China, Jianshui

Hallo allemaal,

Hier weer wat berichten vanuit China.

Dinsdag 8 nov: Uitgeslapen (tot 07.45 uur). Omstreeks 09.30 uur gestart met een fietstochtje rond het meer bij TongHai (ca. 44 km). Moeilijk het begin van de route te vinden, daarna geen probleem. Tijdens dit tochtje kwamen wij door vele dorpjes, waar de armoede de boventoon voerde. Op zich viel verder de tocht tegen, daar wij nauwelijks langs het meer hebben gefietst. Na terugkomst nog wat gewandeld in het oude gedeelte van TongHai en 's-avonds lekker gegeten.
Weer: bewolkt, veel wind en tamelijk koud.
Woensdag 9 nov: Rond 09.00 uur gestart met een fietstochtje naar Xin Meng (ca. 28 km). Dit is een dorpje waar de afstammelingen wonen van de Mongoolse heerser Kublai Khan. Daar dit tochtje langs ons hotel ging hebben wij de bagage, voor de etappe naar Qu Liang nog in het hotel gelaten en later bij terugkomst weer opgehaald. De aanvullende etappe naar Qu Liang bedroeg(32 km). Mooie tocht met vele afdalingen en weinig klimmen (mag ook wel eens genoemd worden). Er was 1 afdaling van 9 km, waarvan 4 km slechte weg (dus oppassen geblazen). Keurig hotel gevonden (zie later) en onderhandeld over de kamerprijs (in China moet je altijd onderhandelen). Men vroeg Yuan 90 en het werd uiteindelijk Yuan 70 (waar praten wij over).
Weer: zwaar bewolkt, wat regendruppels, temp. fris en in de namiddag nog wat zon.
Donderdag 10 nov: In het hotel van 9 nov zijn wij "s-avonds om 08.00 uur verkast naar een ander hotel. De reden hiervan was dat er keiharde kaoroke-muziek werd gespeeld met veel geschreeuw.
Vanuit het andere hotel zijn wij 's-morgens om 08.00 uur vertrokken voor de rit naar Jianshui (ca. 51 km). Het zou een zeer mooie rit moeten zijn, echter door dikke mist hebben wij van al het moois niets gezien, alleen maar extra opgelet. Halverwege de rit kwam toch de zon. Rond 14.00 uur kwamen wij in Jianshui aan. Goed hotel gevonden met internet op de kamer (vandaar dat wij jullie nu weer konden berichten). Na het omkleden de oude stad ingegaan. Altijd leuk. Na wat boodschapjes gedaan te hebben zijn wij weer richting hotel gelopen. Tevens per telefoon de terugreis vanuit Singapore met KLM doorgenomen en gewijzigd. Dit wordt nu zaterdag 31 maart 2012.
Weer: 's-morgens dikke mist, fris c.q. koud, halverwege de dag de zon met temp. van ca. 22 graden.
Vrijdag 11 nov: Uitgeslapen en omstreeks 10.00 uur naar een oude brug uit de Ming-tijd gefietst. Daarna de fietsen weer bij het hotel afgeleverd en gelopen naar de oude stad om Zhu Garden te bezoeken. Dit is een oude stad in een oude stad. Interessant om te zien met mooie gebouwen. Daarna weer naar het hotel gelopen en internet opgestart om de site bij te werken. Vanavond gaan wij vermoedelijk lekker "Westers" eten in de oude stad.
Weer: veel zon en in de midag licht bewolkt/zon, temp. 22 graden.

Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte van onze verrichtingen.

NU NOG 5 ETAPPES IN CHINA, ALVORENS WIJ DE GRENS MET VIETNAM OVERGAAN.

Hopelijk gaat alles goed bij jullie, met ons (met uitzonderingen van wat verkoudheid)gaat het uitstekend.

Hartelijke groet,

Annet en Paul

• 11 November 2011 - 08:19

Hallo Annet En Paul,:

Leuk weer wat van jullie te horen, fijn dat het jullie goed gaat, en dat jullie het naar je zin hebben. geniet er van

Groetjes Ineke en Hans

• 11 November 2011 - 10:57

Joost En Hettie:

Hallo vrienden,
    Fantastisch hoor zoals wij jullie kunnen volgen. Fotoboek inmiddels goed gevuld en heel indrukwekkend en afwisselend. Zitten wij nu van te genieten en in gedachten een beetje mee te trappen. Ontberingen vergeten we nu maar even.
    Jammer dat jullie China gaan verlaten net nu je de taal een beetje machtig bent. Maar och, kunnen jullie het Vietnamees weer een beetje ophalen.
    Tot horens.

• 11 November 2011 - 11:49

Hans & Marianne:

Hoi Paul en Annet,

Mooie foto's, prachtige natuur. En een geweldige ervaring voor jullie. In Holland is de indian summer nu wel zo'n beetje voorbij: we gaan 's-nachts naar het vriespunt toe.

• 11 November 2011 - 12:49

Eric En Trees:

Hoi Annet en Paul.
    Wij zijn inderdaad weer aardig op de hoogte. Leuk om jullie op deze trip te kunnen volgen. Fijn dat het uitstekend met jullie gaat.
    Geniet met volle teugen,hier bij ons alles prima !!
    veel liefs

• 11 November 2011 - 12:49

Eric En Trees:

Hoi Annet en Paul.
    Geniet met volle teugen,hier bij ons alles prima !!
    veel liefs

• 15 November 2011 - 06:42

Emile:

Hoi Pap en Mam,

de tijd vliegt voorbij, jullie zijn nu inmiddels +- 2 maanden weg. Hier alles goed, vanochtend voor het eerst ruiten moeten krabben (ijs), zal dus zorgen dat de planten naar binnen gaan. De foto's zijn inderdaad bijzonder, soms heel primitief, schitterend.

Met Nathalie en mij is alles goed, (te) druk op het werk maar dat is niet anders.

Tot snel,

Emile