vervolg fietsreis - Reisverslag uit Kunming, China van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu vervolg fietsreis - Reisverslag uit Kunming, China van AnnetenPaul Hippe - WaarBenJij.nu

vervolg fietsreis

Door: AnnetenPaul

Blijf op de hoogte en volg AnnetenPaul

04 November 2011 | China, Kunming

Hallo allemaal,

Hier weer een vervolgverslag van onze fietsreis.

Maandag 31 okt. Om 09.15 uur vertrokken (ca. 47 km) voor een uitstapje naar de Shibaoshan-tempel. Dit betekende wel dat er een klim van 5 km overwonnen moest worden en daarna nog 430 treden om de tempel te bereiken. De tempel was aan herstel toe. 's-Middags wat gewandeld in het oude gedeelte van Jingchuan.
Weer: In de ochtend koud (4 lagen kleding aan), overdag lichtbewolkt met wat zon.
Dinsdag 1 nov. Om 07.20 vertrokken uit Jingchuan (erg koud). Uiteraard weer 4-lagen kleding aan. In Shaxi om 11.00 uur aangekomen. De toale rit was 35 km. Koffie gedronken(uitstekend) bij een cafe, welke gerund wordt door een zeer vriendelijk echtpaar (hun dochter studeert al 4 jaar in Tilburg). De vrouw nodigde ons uit om een speciaal Chinees gerecht te komen nuttigen. 's-Middags de Stone Bell-tempel bezocht (met een tuk-tuk heen en teruggelopen ca. 1 uur). Om de tempel te bezoeken (helaas gesloten) moesten wij 750 treden omhoog.
Weer: koud in de ochtend, licht bewolkt/zonnig, temp. overdag prettig.
Woensdag 2 nov. Uit Shaxi vertrokken (om 07.15 uur) naarYangbi (ca. 110 km). Erg (om het vriespunt). Pas om 11.30 uur konden wij een laagje kleding uitdoen. In de ochtend alleen maar geklommen en gedaald in de schaduw. In de middag hoofdzakelijk in de zon gereden. Schitterende tocht met prachtige uitzichten op het ware boerenland. Omstreeks 16.30 uur aangekomen in Yangbi.
Weer: 's-Morgens zeer koud en 's-middags zonnig en prettige temperatuur.
Donderdag 3 nov. Om 07.30 uur vetrokken naar Xiaguan (Dali) en ca. 40 km. Geen mooie tocht, minder koud dan de dag daarvoor. Wel weer een klim van 14 km (stijgingspercentage 3,5%-10%). We hebben het weer gered. In Xiaguan aangekomen (12.15 uur) besloten wij direct met de bus naar Kunming te vertrekken. Vertrek 13.05 uur. Aankomst Kunming 17.10 uur, daarna naar hotel gefietst (12 km).
Minimaal 1 dag rust om weer op te laden voor de tocht richting Noord-Vietnam.
Weer: bewolkt, weinig zon, frisse wind, temp. 16 graden.
Vrijdag 4 nov. Laat opgestaan (07.30 uur) en daarna goed ontbeten. Na het ontbijt richting fietsenzaak gegaan om het remsysteem van beide fietsen te controleren. Zij zijn ruim 2,5 uur bezig geweest. Ook met de bobbel in de voorband P. en slag uit het achterwielP. Weer prima in orde. De kosten waren alleen 4 paar remblokken en dus geen arbeidsloon. Daarna zijn wij weer naar het park gefiets waar de Chinezen zingen, dansen en muziek maken. Leuk om te zien.
Morgen (za 5nov) voor de laatste 11 etappes in China naar Noord-Vietnam.
Weer: bewolkt, temp ca. 18 graden.

Opmerking: In de laatste 3 hotels hebben wij electrische dekens tot onzeeschikking.

Bedankt voor de leuke reacties.

Hartelijke groet,

Annet en Paul.

P.S. Lora en Pieter gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter.

• 04 November 2011 - 10:35

• 04 November 2011 - 10:45

Hans & Marianne:

Hoi Paul en Annet,

Een klim van 5 km, 430 en 750 treden, behalve de tempel waren jullie zeker ook aan een beetje herstel toe :-). Die
    1 dag rust zal jullie goed doen! Toi, toi, toi voor de laatste 11 etappes in China.

• 04 November 2011 - 11:11

Trees Eric:

Mooie verhalen en zo te begrijpen een prachtige reis!
    Wel aanpoten met de bergjes en hellingen maar dat wisten jullie.
    Hopelijk gaan de grensovergangen zonder problemen!
    we blijven jullie weblog volgen erg leuk het "mee te maken"

grtjes Trees en Eric